Det magiska hjärtat

För någon vecka sedan läste jag Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson och blev överväldligad över hur mycket jag tyckte om boken. Dessutom måste jag säga att boken passar ypperligt in i månadens temaläsning som ju är Hjärta & Smärta. Här står nämligen ett hjärta i fokus. Och inte vilket hjärta som helst, utan Charlottes hjärta. Boken handlar om Roberta, vars bästa vän Charlotte är sjuk. Hon behöver ett nytt hjärta och det är bråttom. På en auktion hittar Roberta en magisk jordglob som sägs infria ägarens önskan ifall man utför ett mycket speciellt uppdrag. Tillsammans med sin nyfunna kompis Erik gör hon allt för att hennes önskan ska bli sann, nämligen att Charlotte ska bli frisk igen. Men det är en kamp mot tiden, kommer de att hinna?

Som sagt, jag gillade verkligen den här boken, det kände jag under hela läsningen. Karaktärerna, själva storyn, Kristina Ohlssons språk. Och så slutet. Det var inte alls som jag förväntat mig, det var totalt annorlunda, sorgset, men ändå bra.

Som vanligt har jag extra svårt att skriva om sådana böcker som jag tycker är sådär superbra. Det är liksom lättare att skriva om böcker som är mittemellan, eller dåliga. Varför är det så? Är det bara jag som tycker det? Kanske det vore ett ämne för Veckans bokbloggsfråga? Hur som helst – läs Det magiska hjärtat. Gärna i en klass, för den passar för såväl tjejer som killar och det finns mycket att diskutera kring i boken.

Det magiska hjärtat är utgiven av Lilla Piratförlaget och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.