Döden i grytan

Efter succéboken Den hemlige kocken och uppföljaren Äkta vara har nu Mats-Eric Nilsson kommit ut med en ny bok, Döden i grytan. Han skriver den tillsammans med Henrik Ennart och boken är utgiven på Ordfront förlag. Döden i grytan har undertiteln ”om vår rädsla för riktig mat” och jag tycker att den här boken har ett större perspektiv än Nilssons tidigare. Boken har ett mer globalt perspektiv och författarna fokuserar på till exempel storskalig djuruppfödning, livsmedelsindustri och myndighetsmissbruk. Rädslan för bakterier och magsjuka behandlas, liksom barnmat och den mat som serveras på äldreboenden. Den industriella djuruppfödningen är också något som belyses i boken. Man får också läsa om vad som händer i hygiennojans spår – att barn är portförbjudna i dagisköken, att korvkiosker inte får sälja hemlagat potatismos (men pulvermos går bra) och att Frälsningsarmén inte får sälja hembakat bröd. Det är intressanta och viktiga frågor som lyfts upp och jag rekommenderar verkligen alla att läsa den här boken, liksom Mats-Eric Nilssons tidigare böcker.

One thought on “Döden i grytan

Comments are closed.