Ella i lekparken och Ella och djuren

    

Ella-böckerna är charmiga små böcker som är lite mittemellan pekböcker och bilderböcker. De handlar om Ella när hon gör vardagliga saker och det finns flera stycken böcker om Ella. Två av de senaste heter Ella och djuren och Ella i lekparken.

Ella i lekparken handlar förstås om när hon och mamma tar en promenad till lekparken. Hon får åka vagn dit och väl på plats får hon gunga, leka i sandlådan och mycket mera. När de har lekt klart äter de kakor. På vänstra sidan finns bild på till exempel en barnvagn eller en gunga, på klassiskt pekbokssätt. På högra sidan är själva berättelsen om Ella och vad hon gör.

Ella och djuren handlar om när Ella tar hand om alla sina djur. Där är till exempel katten, hunden, fisken och fåglarna som behöver mat och vatten. På vänstra sidan ser vi djuret och på högra sidan är själva berättelsen.

Böckerna om Ella är skrivna och illustrerade av Linne Bie och det är fina småbarnsböcker. Bilderna är glada och charmiga och jag gillar att det är en slags blandning av pek- och bilderböcker eftersom det innebär att böckerna passar bra för såväl de yngsta som de lite större barnen. Bra syskonböcker till exempel. Ett minus dock för att Ella äter kakor i lekparken. För vår familj känns det väldigt främmande, varför inte en frukt som mellanmål istället?