En annorlunda deckare

88879437_o_1.jpgDen kända författarinnan Laura Trenter har tillsammans med fotografen Katrin Jakobsen skapat en spännande och annorlunda deckare. Boken heter Fotoalbumet och är den första delen i en serie med fristående böcker. De titlar som kommit ut hittils efter Fotoalbumet är Dagboken och Testamentet. Böckerna är lättlästa och passar mellanåldern, 10-13 år.

Fotoalbumet handlar om Gilbert, vars pappa är död. Han vill lära känna sin pappa bättre och ända sedan pappans död har han dragits till vinden. Det är som att den både lockar och skrämmer, Gilbert känner på sig att det är där som han kan få veta mer om sin pappa. Konstiga saker börjar hända och Gilbert går upp på vinden. Där hittar han ett av pappans gamla fotoalbum. Men det är någonting med bilderna som inte riktigt stämmer.

Det som är unikt med just den här deckaren är att bilderna i boken har en stor betydelse. Det händer saker i bilderna som kan leda både Gilbert och den uppmärksamme läsaren närmare gåtans lösning. Eller är det kanske ett villospår?