En smakebit på søndag

Varje söndag anordnar den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten en utmaning som hon kallar för En smakebit på søndag. Det går ut på att man ska dela med sig av en smakbit från boken man läser just då. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Just nu läser jag Mellan dig och dig av Katarina Kieri. På sidan 166 hittade jag följande rader, som berörde mig rätt mycket:

Svens armar, tänker jag, och tanken följs av ett isande stick i bröstet, ett ljuvligt isande, hisnande stick. Därefter en värme som sipprar ut från hjärtat och sprider sig i kroppen. Så ett isande stick igen. Sedan en värme. Så håller det på. Jag tänker på Svens armar runt mig och först kommer det ena, sedan det andra. Det gör ont. Det gör gott.

Jag känner mig omtumlad. Jag känner mig omkastad, kullkastad.

Katarina Kieri är väldigt skicklig på att skildra känslor och livet som ung vuxen, och den här boken är inget undantag. Jag gillar den!

7 thoughts on “En smakebit på søndag

Comments are closed.