En smakebit på søndag

Varje söndag anordnar den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten en utmaning som hon kallar för En smakebit på søndag. Det går ut på att man ska dela med sig av en smakbit från boken man läser just då. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Just nu läser jag en bok som heter Våga följa en dröm av Lena Wallin.

Linn drog på munnen, men blev sedan allvarlig. ”Det är ingen som berättar hur man ska känna eller vara när man har förlorat sina föräldrar”, började hon och fäste blicken mot fönstret medan hon pratade. ”Först förstår man ingenting, sen blir man jätteledsen, sen blir man lite mindre ledsen och till slut gör det inte ont varje dag. Förstår du hur jag menar?” frågade hon och vände sig om och mötte hans blick.

Boken handlar om Linn som går sista terminen på gymnasiet och ägnar all sin tid åt skolan och hästarna. Målet är att komma in på läkarlinjen till hösten. Men när basketkillen Vincent kommer in i hennes liv blir allt genast komplicerat. När sedan Fredrik, som tränar klubbens tävlingsryttare, kommer med ett spännande erbjudande blir hon ännu mer förvirrad…

Jag gillar boken, Linn är en väldigt sympatisk karaktär och det är mysigt att läsa om den spirande kärlekshistorien med Vincent. Som gammal hästtjej tycker jag förstås också om hästtemat i boken, även om fokus kanske främst ligger på en ung tjejs utveckling till vuxen och på relationerna mellan karaktärerna. Men hur som helst så finns det förvånansvärt få hästböcker för ungdomar och vuxna, så det är ett välkommet inslag med hästtemat.

När jag har läst ut och skrivit om boken kommer jag också att lotta ut ett exemplar av boken – jag fick nämligen två ex av författaren och förlaget – så höll ögonen öppen efter den kommande tävlingen!

 

8 thoughts on “En smakebit på søndag

Comments are closed.