En smakebit på søndag

Varje söndag anordnar den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten en utmaning som hon kallar för En smakebit på søndag. Det går ut på att man ska dela med sig av en smakbit från boken man läser just då. Det finns bara en regel – inga spoilers!

– Vill du vara så snäll och tala om för mig, hur jag ska gå för att komma härifrån.

– Det beror mycket på vart du ska, svarade katten.

– Det betyder inte så mycket vart, svarade Alice.

– Då kvittar det åt vilket håll du går, sade katten.

– Bara jag kommer någonstans, tillade Alice som en förklaring.

– Det gör du säkert, sade katten, om du bara går tillräckligt långt.

Det här är ett klassiskt citat som jag hört och sett på många ställen, men jag har aldrig tidigare läst boken. Det kommer förstås från Alice i underlandet av Lewis Carroll. Jag läste den aldrig som barn, men nu ingår boken i läslistan i en barnlitteraturkurs jag går och det är spännande att äntligen få ta del av denna barnboksklassiker.

Jag ska också passa på att påminna om min tävling, där man kan vinna ungdomsboken Våga följa en drömHär kan du läsa min recension av boken. Och här kommer länken till tävlingen. Tävlingen avslutas på onsdag den 30 september klockan 21.00.

8 thoughts on “En smakebit på søndag

  1. Jag har allvarliga planer på att köpa den här, tror inte jag läst den ”riktiga” versionen någon gång 🙂

Comments are closed.