Ett oväntat arv

Ett oväntat arvNär Madeleines föräldrar omkommer i en bilolycka står hon plötsligt ansvarig för hela familjen Fors ägor: en hästgård som vandrat genom släkten i flera generationer. Visserligen delar hon arvet med sin bror Erik, men han är mer intresserad av ryttartävlingar runt om i Europa än att ta hand om gården.

I hovslagaren Henrik, en vän till familjen, finner Madeleine både stöd och en oväntad attraktion. Det finns bara ett problem: Henrik var den som körde föräldrarnas bil natten de krockade…

Ett oväntat arv är första delen i en kommande serie som kallas för Kungsbackakvartetten. Det är en feelgood som kretsar kring Fors gård och de människor som lever och verkar där. En härlig miljö där hästarna och gårdens verksamhet har en betydande roll. Vänskap och kärlek är andra viktiga teman, liksom familjehemligheter.

Boken är lättläst och underhållande, en stunds mysig verklighetsflykt. Som gammal hästtjej njuter jag av att få läsa om hästar igen och de miljöer som målas upp är förtrollande. Det märks ganska tydligt att det är första delen i en blivande serie – karaktärer och miljön presenteras och trådar plockas upp, som förmodligen kommer knytas ihop så småningom i kommande böcker. Jag upplever karaktärerna som lite endimensionella, men de kommer säkert också att fördjupas längre fram. En del av handlingen är lite svårköpt, men det hör ju till genren. Det är hur som helst en mysig bok att läsa under en filt i soffan under de regniga, mörka höstkvällarna.

Ett oväntat arv är skriven av Sofia Ymén, feelgoodförfattare som också driver Facebook-sidan Feelgoodfredag, en samlingsplats för feelgoodälskare med flera tusen medlemmar. Boken är utgiven av Printz Publishing. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.