Färgglada böcker för de minsta

Häromdagen fick jag hem fyra stycken färgglada och fina böcker för de allra minsta barnen från Förlaget.

Lilla grodan räknar är en badbok. Den är tillverkad i PVC-fri plast och kan alltså tas med i badet! Den har ett greppvänligt handtag och om man trycker på den så piper den. Boken handlar om grodan som älskar insekter och tycker om att räkna dem. En fjäril, två nyckelpigor och så vidare ändå upp till fem.

Min egen tygbok – Snigel – är en rolig pekbok med många roliga detaljer. Det är en mjuk tygbok som är otroligt len att känna på. Här och var sticker det upp små flärpar att pilla på. I bokens rygg finns ett praktiskt handtag så barnet själv kan hålla i den. Det finns en skallra, prassel och pipljud, allt som små barn gillar. Även här ligger fokus på räkning, 1 sol, 2 fåglar och så vidare upp till 5.

Min första bitbok – Lejon är en liten mjuk pekbok som har en ring så den kan hängas upp i sängen, barnvagnen, bilbarnstolen eller skötbordetför att alltid ha en bokleksak nära till hands. På framsidan finns ett bithörn för kliande tänder, det finns skallra, flikar och prassel som kan uppehålla en bebis länge. Inuti boken finns några av våra mest kända vilda djur avbildade, så som apa, krokodil och elefant.

Godnatt Uggla är en krambok som kan fungera som godnattbok eller snuttebok för barnet. Det är som en blandning mellan bok och kudde. Ovandelen och baksidan är mjuk och len och har formen av en uggla. På ugglans mage finns en mjuk tygbok med en godnattsaga om en uggla som säger godnatt till alla sina vänner. En perfekt bok att läsa inför läggdags och som barnet sedan kan ha hos sig i sängen.

Alla dessa böcker vänder sig till barn mellan 0-3 år, (Godnatt uggla 0-6 år) men det är nog framförallt de allra yngsta som lockas av dessa böcker. Min 5 månaders bebis tyckte väldigt mycket om dem, framförallt Min egen tygbok – Snigel. Perfekt med mjuka tygböcker för de små, så de kan titta själva utan att göra illa sig på vassa hörn. Perfekt också med alla detaljer som prassel, skallror, pipljud och flärpar som ju oftast roar de minsta. Den färgglada designen lockade även mina mellanbarn som är 4 och 5 år. Framförallt gillade de Godnatt Uggla. Själv tycker jag att Förlaget har skapat en jättefin serie böcker för de minsta som kombinerar lek och läsning. Har du ett litet barn i din närhet som ska få en present så kan du gärna titta närmare på dessa böcker – de lär garanterat bli uppskattade!