Fotopekböcker att känna igen sig i

   

hej-lillebror.gifarne2.gifFotopekböcker och fotobilderböcker är roligt och uppskattat av barnen eftersom de kan känna igen sig i bilderna. Min ettåriga tjej har fastnat för böckerna om Arne just nu. Författare är Elisabeth Broomé och fotograf är Cecilia Nordstrand.

Hej lillebror handlar om Arne, 8 veckor. Det är en trovärdig skildring av att få ett litet syskon och den berättar vad små bebisar gör om dagarna. Den visar också glädjen och lyckan i att få en liten bror. Boken passar bra för de som ska få eller har fått ett syskon och i boken får man som läsare följa Arne under hans vardag, när han äter, sover, bajsar och leker.

I Arne på picknick får vi följa Arne, ett år, när han och familjen ska på picknick. Där finns blommor, kossor, sniglar och de vilda brorsorna. De badar och de äter mat från en picknickkorg. Ett spännande äventyr i naturen.

I Kan själv, säger Arne är Arne tre år. Nu är han ingen bebis längre. Han kan gå på toaletten och äta själv med kniv och gaffel. Men vad tycker mamma och brorsorna om det?

Arne på förskolan handlar om när Arne är 1,8 år och ska börja på dagis. Men vad gör man egentligen om dagarna på förskolan? Finns det lejon där? Sover alla barnen i samma rum? Boken löser förskolemysteriet och ger svar på de frågor barnet kan ha om förskolan.