Fyra småbarnsböcker

Vargen och flugan  Bibbi sparkar boll

Knotan krockar  Vad säger krokodilen?

Vargen och flugan är en småbarnsbok om en varg som är hungrig. Boken är interaktiv på så sätt att läsaren själv får gissa vad han slukar härnäst. På första uppslaget finns åtta bilder och på nästa finns bara sju. Vad är det som vargen har slukat och som därmed är borta från bilden? På så sätt fortsätter det, en sak försvinner på varje uppslag tills det bara är flugan kvar och frågan är vad som händer när han äter upp den? Boken bygger på en rolig minneslek och skapar en härlig interaktivitet och läsglädje med ett enkelt medel. Boken är skriven och illustrerad av Antje Damm och den är utgiven av Lilla Piratförlaget.

I Bibbi sparkar boll ska Bibbi vara hemma hos mormor, men hon vill inte att mamma ska gå. Då kommer hunden Lasse med en boll, men Bibbi vill inte leka med honom så hon sparkar iväg den. Men han kommer tillbaka med bollen och sedan blir det en intressant vändning. Boken har stor igenkänningsfaktor och ett fint barnperspektiv precis som tidigare böcker om Bibbi. Boken är skriven av Ingrid Olsson, illustrerad av Charlotte Ramel och utgiven av Lilla Piratförlaget.

Knotan krockar är femte boken om Knotan. I denna tycker han om att krocka med saker med sin lära-gå-vagn. Det säger klong, brak och duns och vips har vagnen gått sönder. Tur pappa kan laga den, men vart försvann Knotan under tiden? Vardagsdramatik, igenkänning, humor och en härlig relation mellan pappa och barn i denna fina bok av Per Bengtsson och Per Gustavsson, utgiven av Bonnier Carlsen.

I Vad säger krokodilen säger väckarklockan ring ring, mammas kittel säger hi hi, vattnet säger splash och bilen vrom vrom. Men när ringklockan säger pling plong och förskolläraren säger tittut, ja då har krokodilen något viktigt att säga högljutt! Denna bok är charmig, mysig, rolig och ljudhärmande vilket skapar interaktivitet mellan läsare och bok. Den är skriven och illustrerad av Eva Montanari och utgiven av Lilla Piratförlaget.