Dinosaurier överallt

Dinosaurier överalltVälkomna till en vanlig torsdag i slutet av kritaperioden! En underbar tid om man är en dinosaurie. Lite mindre underbar om man är ett litet däggdjur. Till exempel en Zalambdalestes, ett råttliknande litet djur som levde samtidigt med dinosaurierna.

Däggdjuren under krita är små, dinosaurierna är gigantiska och i vägen överallt. De tar all plats på jorden, äter upp all mat och deras livsfarliga bajshögar är enorma. Vi får följa med vårt lilla råttgäng när de tappert försöker överleva dagen genom att undvika att bli uppätna eller nertrampade. Hur ska det gå för dem? Kommer de att klara sig?

Dinosaurer överallt är en faktabok, men det känns inte alls så. Dels för att Sarah Sheppard alltid paketerar all fakta så fint att det inte märks att det är en faktabok och dels för att det i denna bok egentligen inte är dinosaurerna som står i fokus, utan det är den lilla råttfamiljen som är huvudkaraktärer. Boken ger dock massa lärorikt om dinosaurietiden och väcker ett intresse för att läsa mer och lära sig mer om de häftiga djuren. Boken är dessutom illustrerad så fint med Sarah Sheppards karaktäristiska, humoristiska och färgglada bilder.