Handbok för skolbibliotekarier

handbok-for-skolbibliotekarier-modeller-verktyg-och-praktiska-exempelHandbok för skolbibliotekarier – Modeller, verktyg och praktiska exempel är precis vad det låter som, en konkret och praktisk handbok för den som jobbar på skolbibliotek. Dels innehåller den många verktyg att använda sig av i det dagliga arbetet och dels innehåller den många exempel från skolbibliotek runt om i världen. Det är en bok fylld med inspiration för den som jobbar på skolbibliotek. Boken innehåller också många tips på marknadsföring för skolbiblioteken. Faktum är ju att skolbiblioteken behöver både synas och höras mer, men det kan vara svårt att veta hur man ska göra rent konkret. Här får man bra tips inför marknadsföringen.

Boken tar också upp viktig information om bland annat skolbibliotekens uppdrag och mål, samt om skolbibliotekariens roll. Bokens stora behållning tycker jag framförallt är de många konkreta exemplen och tipsen som man har praktisk användning av i sitt jobb som skolbibliotekarie. Ett extra guldkorn är också det kapitel som heter Exempel på kalenderaktiviteter för skolbibliotek, där man får tips på aktiviteter som man kan göra i biblioteket månad för månad under hela läsåret. Sammanfattningsvis är detta en mycket bra och användbar bok som lär bli en bibel för alla skolbibliotekarier.

Handbok för skolbibliotekarier är skriven av Margareta Guldér som är skolbibliotekarie och Zuzana Helinsky som är bibliotekskonsult. Boken är utgiven av BTJ förlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.