Malva börjar rida

malva-borjar-ridaMalva är en hästtokig tjej som drömmer om att lära sig rida. Jag skrev om boken Malva och hästarna för några månader sedan. Den boken handlar om när Malva lyckas övertala sin hästrädda pappa om att hon ska få börja på ridskola. Nu är det äntligen dags! Malva börjar rida handlar om när hon för första gången ska få åka till ridskolan och prova att rida. Hon är förväntansfull, men pappan smittar henne med sin rädsla. Det gör att Malva ett tag tvivlar på sig själv och på om hon verkligen vågar, men till sist så bestämmer hon sig för att övervinna rädslan. Och faktiskt provar pappa också på att rida. Efteråt sätter de sig på läktaren och fikar för att fira samtidigt som de tittar på de duktiga ryttarna och då tänker Malva att en dag ska hon också rida precis som dem.

Precis som i den förra boken finns det många intressanta teman att jobba med i Malva börjar rida. I grunden är det här en berättelse om hästar och kärleken till dem. Men det är också en berättelse om rädsla, mod och styrka. Relationen mellan Malva och hennes pappa är ett annat viktigt tema. Boken utges av Olika förlag som har mottot ”ut med stereotyper – in med möjligheter”. Boken ingår i serien Silverdelfinen 1, som riktar sig till nybörjarläsarna (6-9 år), till barn med lässvårigheter och barn som har svenska som andraspråk. Den har korta meningar, lite text på sidorna och mycket bilder. Jag gillar böckerna om Malva. De speglar hästintresset på ett väldigt realistiskt sätt samtidigt som det finns många bottnar i boken.

Malva börjar rida är skriven av Malin Eriksson och illustrerad av Lisa Sävfe. Boken finns att köpa bland annat på Adlibris och Bokus.

2 thoughts on “Malva börjar rida

Comments are closed.