Hemliga tjuvgömman

hemliga-tjuvgommanHemliga tjuvgömman är den femte boken i serien om Kevin och Dina som är kompisar, grannar och älskar att lösa mysterier. Jag recenserade den fjärde boken i serien, Mystiska ladan, här.

Denna bok utspelar sig på sommarlovet. Kevin och Dina hittar då en trädkoja på kullen bakom skolan. Kojan visar sig vara det perfekta spaningsstället. En dag sitter Kevin och Dina i trädkojan när de ser två män komma gående bärandes på en spade och en plastkasse. De gräver en grop precis intill trädet där Kevin och Dina sitter i sin koja och i gropen stoppar de ner plastkassen, skyfflar igen och försvinner snabbt därifrån. Självklart inser Kevin och Dina snabbt att det är något mystiskt som måste undersökas.

Hemliga tjuvgömman är en lättläst bok som vänder sig till nybörjarläsarna, 6-9 år, som precis lärt sig läsa själv. Kul att det finns deckare som barnen kan läsa själva och som inte innehåller våld, blod eller andra läskigheter, utan snarare en hel del inre listighet. Boken har stor text med mycket luft kring texten. Det finns många illustrationer. Boken är skriven av Helena Bross, illustrerad av Mattias Olsson och utgiven av Bonnier Carlsen. Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.