Jag kan nästan känna solen

Jag kan nästan känna solenJag kan nästan känna solen är en brännande het ungdomsroman om den första stora kärleken. den handlar om Siri som är en helt vanlig tjej. Alldeles lagom. Hon ser ut som alla andra och gör det som förväntas av henne. Hon sticker inte ut och är en i mängden. Hon trivs bra med det och har inga ambitioner att göra något annat. Men så träffar hon Vega. Vega som är allt annat än lagom. Vega med sitt eldröda hår och isblå ögon. Siri blir himlastormande förälskad i Vega och blir överlycklig när kärleken visar sig vara besvarad. Men Siri är inte beredd att visa deras kärlek för världen. Hon vill att den ska vara en hemlighet och det accepterar inte Vega. Men är det verkligen värt att ge upp kärleken för att fortsätta vara som alla andra?

Jag kan nästan känna solen är Ebba Hyltmarks andra roman. Den första var Alla suger och det är ingens fel. Hon är född 2001 och man märker att hon har full koll på dialoger och tidsmarkörer. Allt känns autentiskt, realistiskt och samtida. Jag är otroligt imponerad över hur skicklig författare hon redan är trots sin unga ålder. Språket flyter och det är en bok som är svår att sluta läsa. Det jag framförallt gillar är stämningen i boken. Den är så mysig och fin, samtidigt som det också finns ett djup. Jag hade gärna velat hänga med Siri, Vega och de andra karaktärerna om jag gick på samma skola som dem. Och jag hade älskat att ha deras coola föräldrar.

Jag kan nästan känna solen är utgiven av Brombergs förlag. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.