Känn igen blommor och fiskar

Rabén & Sjögren har nyligen börjat utge en ny serie moderna naturböcker för barn. Känn igen 25 blommor och Känn igen 25 fiskar är de första böckerna i serien och dessa böcker kommer snart att följas av Känn igen 25 fåglar och Känn igen 25 svampar och bär. Böckerna är skrivna och illustrerade av Björn Bergenholtz.

Känn igen 25 blommor innehåller beskrivningar av 25 vanliga blommor. Blommorna beskrivs i tydliga bilder och med korta texter. Tipsen är personliga och träffande, så att det ska bli enkelt för barnen att känna igen blommorna.

Känn igen 25 fiskar innehåller således beskrivningar av 25 av våra vanligaste fiskar. Fiskarna beskrivs, precis som blommorna, med tydliga vackra bilder och korta personliga faktatexter. En fisk per sida.

Böckerna är pedagogiska och intressanta. Ett plus för att de innehåller roliga fakta om alla växter och fiskar. Visste ni till exempel att man kan sätta vitsippor i ett glas med vatten och karamellfärg och sedan färgas blomman av karamellfärgen. Så kan man göra sin egen rödsippa eller gulsippa om man vill. Något som jag också uppskattar med böckerna är de oerhört realistiska illustrationerna!