Kär i kärleken

Timotej af Lilja har allt: pengarna, kläderna, våningen i fashionabla Chelsea. Hon har kompisar som lyssnar och killar som flirtar med henne. Men är Timmy verkligen kär i Måns, Wille, Paul eller John, eller hon helt enkelt är kär i kärleken?

Kär i kärleken är Lina Forss nya ungdomsroman. Det är en nostalgitripp tillbaka till när man var 16 år och osäker på livet. En bok att känna igen sig i alltså. Samtidigt lever Timotej ett liv som inte vanliga 16-åringar lever, med egen lägenhet i London bland annat. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Jag kan inte säga att jag älskar den och inte att jag hatar den. Den har många förtjänster, språket till exempel och de härliga karaktärerna som man bara inte kan låta bli att tycka om. Kärleken och ungdomstiden beskrivs också på ett mycket bra sätt, liksom relationer överhuvudtaget. Ändå är det något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Jag hade svårt att helt och hållet komma in i boken, trots att den egentligen är både lättläst och snabbläst. Kanske är det helt enkelt så att jag inte riktigt tillhör målgruppen, eller bara att det här inte var en bok för just mig. Bra och läsvärd är boken i alla fall om man tycker om den här typen av böcker.