Klubben för lyckliga slut

Klubben för lyckliga slutTre kvinnor befinner sig vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar. Det är en inbjudan till Klubben för lyckliga slut, en skrivkurs som leds av skrivterapeuten Sam. Ingen av dem tänker gå på första mötet, men självklart befinner de sig alla där ändå. Det är Cecilia som förlorat sin man alldeles för tidigt och nu inte har någon aning om hur hon ska komma vidare, Lisbet som längtar efter mer i livet än sitt alldeles för förutsägbara äktenskap. Och så Ivt som är trött på att alltid oroa sig och känna sig annorlunda.

En dag i veckan träffas kvinnorna tillsammans med Sam. De får skrivuppgifter som får dem att komma närmare sitt inre och deras liv får nya riktningar. Klubben får oväntad betydelse för alla tre kvinnor, och för Sam. Men frågan är om de lyckas lösa alla knutar och lyckas skapa sina egna lyckliga slut…

Klubben för lyckliga slut är skriven av Caroline Säfstrand. Det är en feelgoodroman som också innehåller en del svärta. Den handlar om tre vanliga kvinnor som hamnar i ett ovanligt sammanhang som får dem att öppna sig och med pennan som verktyg lär de sig älska, leva och skratta igen. De lär sig också att lära känna sig själva på nytt och våga formulera sina drömmar.

Boken känns lite väl förutsägbar och jag slukade den inte så som jag till exempel slukar Anna Lönnqvists feelgoodböcker. Men det är en mysig och varm bok och jag älskar verkligen inslagen med skrivande eftersom det är ett stort intresse även hos mig. Jag hade gärna gått med i Klubben för lyckliga slut ifall den funnits på riktigt och nära mig.