Knorr, Koko och siffran 5

Knorr, Koko och siffran 5Välkända författaren och illustratören Maria Nilsson Thore är aktuell med en ny bilderboksserie om Knorr och Koko. En mysig och rolig bokserie om siffror, matematiska begrepp och vänskap. Hittills har det kommit tre böcker i serien: Knorr, Koko och siffran 3, Knorr, Koko och siffran 7 samt Knorr, Koko och siffran 5. Böckerna tar avstamp i förskolans läroplan för matematik. Det handlar om förståelse för taluppfattning, antal och ordning, förmågan att sortera och mäta och urskilja symboler och mönster. Helt enkelt klurig och kul högläsning som även ger grundläggande kunskap i matematik. Men böckernas pedagogiska ansats är inget som tar över, utan vi bjuds också på en rolig, underhållande berättelse om vännerna Knorr och Koko och om olika dilemman de hamnar i.

I Knorr, Koko och siffran 5 ska vännerna på picknik. I korgen ligger sex bullar. Perfekt, då får de tre bullar var. Men precis när de sätter sig ner för att äta kommer en fågel och tar en av bullarna. Nu finns det bara fem kvar. Och fem som är så svårt att dela…

Berättelsen är rolig att högläsa och den bjuder till delaktighet bland barnen som lyssnar. Texten är kort och enkel, men kärnfull. Illustrationerna är milda, mjuka, uttrycksfulla och Maria Nilsson Thores härliga stil känns förstås igen.