Lätta fakta om skeppet Vasa och Lätta fakta om grodor

Lätta fakta om skeppet Vasa     Lätta fakta om grodor

Lättläst semesterläsning! Från Berghs förlag kommer den trevliga serien Lätta fakta som brukar locka och fascinera många läsare på bibblan där jag jobbar. Det är lättlästa faktaböcker om spännande ämnen som passar jättebra för nybörjarläsarna. Böckerna har stor stil, lagom mycket text och massor av bilder och foton i färg.

Det finns massor av titlar i serien Lätta fakta. Två av de senast utgivna är Lätta fakta om grodor och Lätta fakta om skeppet Vasa.

Photo by Barnboksbloggen on July 23, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Hur många år tog det att bygga skeppet Vasa? Hur var det att leva ombord på ett krigsskepp på 1600-talet? Varför sjönk skeppet? Och hur gick det till när skeppet kom till Vasamuseet? Det och mycket mer kan man läsa om i Lätta fakta om skeppet Vasa.

Hur blir ett yngel en groda? Vad äter grodor? Hur fångar de flugor? Hur långt kan en groda hoppa? Det och mycket mer kan man läsa om i Lätta fakta om grodor.

Photo by Barnboksbloggen on July 23, 2020. Bilden kan innehålla: utomhus

Lätta fakta om skeppet Vasa är skriven av Linda Pelenius och illustrerad av Lena Thoft Sjöström. Lätta fakta om grodor är skriven av Anna Milbourne och illustrationerna & fotografierna står Patrizia Donaera och Zöe Wray för. Böckerna finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris (här och här) eller på Bokus (här och här).