Vad håller ni på med?

Skogar brinner. Städer översvämmas. Djur och växter utrotas. Vad håller ni på med?

Vad håller ni på med? : en antologi om klimatetVad håller ni på med är en intressant och läsvärd bok om klimatet. Några av våra mest kända författare, musiker, poeter och serietecknare har tagit sig an några av de frågor som väcks när vi tänker på klimatet. Tillsammans har de skapat en bok fylld av berättelser, texter, dikter och serier. Dystopiska, skrämmande, arga berättelser skrivna med vrede och frustration, men också texter med hopp, spirande kärlek och skratt. Det finns också en hel del fakta för den som vill läsa mer.

Det här är ett bra sätt att närma sig ämnet. Man får till sig så många olika röster och perspektiv på samma gång. Man kan bläddra och läsa lite här och var det som lockar för stunden, istället för att känna att man måste ta sig igenom en hel bok. Som inbunden och med illustrationer i färg hade nog boken blivit än mer lockande. Målgruppen är tonåringar och ungdomar, men även vuxna kan läsa med stor behållning.

Vad håller ni på med – en antologi om klimatet är utgiven av En bok för alla. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.