Lättläst igenkänning för nyblivna mammor

9789170014345Gravidchock och Otrogen på öppen gata är två romaner skrivna av Belinda Olsson. Det är skönlitterära böcker för vuxna som handlar om att bli förälder, skildrat med en stor portion humor och en hel del ironi.  Böckerna handlar om Agata, som älskar sitt jobb som reporter på en kvällstidning. Något hon däremot hatar är barn. Men en dag får hon chockbeskedet att hon är gravid! Hon övertalas att behålla barnet eftersom hennes sambo Teo längtar efter att bli pappa. Strax efter gravidbeskedet får hon jobbet som nyhetschef på tidningen.

Boken Gravidchock – en reporter erkänner skildrar hennes väg genom graviditeten. Nästa bok heter Otrogen på öppen gata och den skildrar förlossningen och första tiden med bebisen. Istället för gravidchock är det nu bebischock. Agata har knappt kommit hem från BB förrän hon längtar tillbaka till jobbet. Hon kan inte hålla sig borta helt utan hoppar in och vikarierar ett par dagar. Då möter hon den snygga vikarien Andy och mammaledigheten invaderas av svek, lögner och otrohet.

9789170016066Tanken är att det ska bli en triologi böcker om Agata. Böckerna är lättlästa och roliga. Många gånger känner man igen sig, men det kan också vara lätt att tycka illa om Agata stundvis. Själv tycker jag att de är underhållande och jag tycker om Belinda Olssons rappa ton. Jag hoppas bok nummer tre kommer snart.

One thought on “Lättläst igenkänning för nyblivna mammor

  1. Bäst med böckerna är just att Agata är en annorlunda mamma. Hon beter sig som en man, vilket är det värsta en mamma kan göra. Vilja jobba istället för att vara hemma med en bebis. Och en nybliven mamma bara får inte vara otrogen… Jag gillar den här operfekta mamman jättemycket!

Comments are closed.