Böckerna om Tyra

omslag_pappa_hamtarAlexander Holmberg är pappan som tröttnat på att det inte fanns några böcker som han och hans dotter kunde känna igen sig i, då de lever varannan veckas-liv. Resultatet blev serien om Tyra, en serie om tre böcker som passar barn mellan 0-3 år. Böckerna har kommit ut på Olika förlag och fotografen heter Ewa Stackelberg.

omslag_godnatt_tyraPappa hämtar – Idag är det måndag och pappa ska hämta Tyra på dagis. Som läsare får vi följa med under hela pappa-veckan och se Tyras och pappas vardag.

Godnatt Tyra – När Tyra ska sova finns det många att säga godnatt till, som båten, bollen, havet, hästen och pappa förstås.

Var är kaninen – Tyra vaknar mitt i natten och älskade gose-kaninen är borta. Hon kliver upp och letar. Hon hittar bollen, hinken och täcket, men var är kaninen?

omslag_var_ar_kaninenBöckerna har färgfotografier och kortfattad text. Barnen kan verkligen känna igen sig, inte bara de barn som lever med skilda föräldrar, utan alla barn oavsett bakgrund och familjesituation. Det är vardagsberättelser som barnen älskar. Min dotter på två år tar gärna fram de här böckerna och bläddrar i dem på egen hand. ”Natt, natt boll. Natt, natt nalle”, säger hon när hon bläddrar i God natt Tyra.