L+OVE = LOVE

L+OVE=LOVEL+OVE = LOVE handlar om Love som går i trean och drömmer om att bli rockstjärna. Hans stora intressen är att lyssna på musik, spela gitarr, skriva låtar och så Pokémon Go. Han vill börja i musikklass i fyran, på Blomstraskolan. Han tänker att om han bara kommer in på skolan så kommer han säkert att bli rockstjärna. Och dessutom kanske han lyckas hitta en kompis där i musikklassen. En kompis som också tycker om musik, och inte bara fotboll som de andra i hans nuvarande klass. Men först måste Love klara sångprovet på skolans audition.

Men det blir förstås inte som Love tänkt sig. Några veckor efter audition får Love besked om att han inte kommer in på musikklassen och hans värld rämnar. Men han får ett fint sommarlov med morfar Janne, han träffar en ny vän när han inte minst anar det och så småningom får han ett besked han inte kunnat drömma om.

L+OVE = LOVE är en feelgood för mellanstadiet om drömmar, mål, vänskap, saknad och massor av musik. Den passar fint för målgruppen, det är en bra bok att läsa sådär i trean, fyran, femman, när man kanske är lite vilsen och vill läsa om andras drömmar och längtan. Det handlar inte heller bara om musikdrömmarna, utan också ganska mycket om relationer. Att längta efter en kompis, men kanske allra mest att längta efter en förälder. Loves relation till pappa, bonusmamma och (bonus)morfar är väldigt fint skildrad. Han har många som bryr sig om honom, Love.

Boken är skriven av Karin Askerin. Den är illustrerad med svartvita, serietidningsinspirerade illustrationer av Ammy Nymberg. Det är fina illustrationer, men jag tycker att de drar ner läsupplevelsen något eftersom jag inte tycker att stilen passar riktigt till berättelsen. Frågan är om verkligen berättelsen behöver illustrationer alls. Omslagsbilden tycker jag mycket om, den passar mycket bättre till texten också, det är så jag ser Love framför mig.

L+OVE = LOVE passar både som högläsningsbok och att läsa själv. Den är lagom lång för målgruppen och har lite större text, så den är ganska lättläst för de som har börjat läsa kapitelböcker. Den passar fint på skolbibliotek tycker jag. Jag tror många läsare i trean-femman skulle uppskatta denna bok.

Boken är utgiven av Idus förlag.