Lycka på fullt allvar

lycka-pa-fullt-allvar-en-introduktion-till-positiv-psykologiPositiv psykologi är ett ämne som växer sig allt större i Sverige. En nyutgiven bok som handlar om just detta är Lycka på fullt allvar – En introduktion till positiv psykologi. Boken är skriven av Katarina Blom och Sara Hammarkrantz. De fokuserar på lycka och vetenskapen bakom. Utifrån aktuell forskning visar de hur man kan bygga välbefinnande på lång sikt. Några av bokens teman och kapitel är: Känslor, Optimism, Flow, Mindfulness, Tacksamhet, Medkänsla, Relationer, Medveten njutning, Nya vanor samt Motion, mat och vila.

Jag var rädd att den här boken skulle vara fylld av tråkiga och svårlästa vetenskapliga texter, men det är den absolut inte. Tvärtom så är den lättläst och lättförståelig. Den innehåller en hel del matnyttig fakta om välbefinnande som är hämtad från aktuell forskning på området. Men den innehåller också en lång rad konkreta och handfasta råd för att förbättra sitt eget välbefinnande.

Jag gillar den här boken. Inte minst för att den känns så peppande och inspirerande. Den fokuserar verkligen på det man kan åtgärda och förbättra i sitt liv. Jag gillar också att det här inte är någon typisk självhjälpsbok, utan att all fakta vilar på vetenskaplig grund, samtidigt som bokens största behållning trots allt är det många konkreta övningarna och råden som man kan tillämpa i sin egen vardag. Boken rekommenderas varmt för alla som vill få in mer harmoni i sitt liv.

Lycka på fullt allvar utges av Natur & Kultur. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.