M som i Mara

Cannie Möller sägs vara en av våra främsta ungdomsförfattare. Själv hade jag aldrig läst något av henne tidigare, men nu har jag läst M som i Mara (Bonnier Carlsen). Den handlar om Mara som åker på en skrivarvecka vid havet tillsammans med andra ungdomar. Där möter hon sig själv och hon möter också Simon. En kort, men väldigt intensiv vecka.

Jag fastnade för den här boken för dessa rader på baksidan: ”Om skrivandets magiska kraft och om att tro på sig själv och på kärleken handlar Cannie Möllers nya roman”. Det var dock inte en så bra beskrivning av bokens handling och jag blev inte särskilt imponerad av boken. I M som i Mara är det gott om magiska inslag och det kanske är det som gör att jag inte är så förtjust i boken, jag har alltid haft svårt för fantasy, sf och liknande böcker. Eller så är det författarens sätt att skriva. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör att jag inte gillar boken, men det är då ingen bok jag kommer att läsa igen. Jag tror att jag har en annan bok av Cannie Möller i min oläst-hylla så jag kommer nog ändå att ge författaren en chans till.

Här är en annan bra och utförlig recension av M som i Mara.