Dinosaurie Dino och hans vänner: städdagen

I serien Dinosaurie Dino och hans vänner har det nu kommit en ny del, Städdagen. Jag tror att denna bok blir nummer fem i serien som är skriven av Aleksandar-Pal Sakala och illustrerad av Jennifer Andersson (Dennius förlag).

Böckerna handlar om ett gäng olika djur som bor i Skogen. Bland annat hittar man den trevliga dinosauren Dino, den snälla draken Dragan, den fyndiga krokodilen Krocky, den kloka ugglan Magnus och många andra figurer. Vännerna hittar ofta på roliga saker och spännande äventyr som vi kan läsa om i böckerna.

I Städdagen har det precis blivit vår i Skogen och som vi vet så kommer ju allt som gömts i snö fram i tö och så är det även här. Därför bestämmer sig vännerna för att ha en städdag för att göra Skogen ren och fin igen. De jobbar flitigt på, men just som de ska ta lunch hör de ett märkligt ljud från himlen. Något brakar och dunsar ner bakom kullen och vännerna bestämmer sig för att gå och titta vad det kan vara. Där betar två kor alldeles intill ett riktigt rymdskepp! Vad kan det vara för spännande?

Böckerna om Dinosaurie Dino och hans vänner fungerar bra som godnattsaga eller att läsa själv för barn som nyss lärt sig läsa. Böckerna vänder sig till barn mellan 3-8 år. Språket är enkelt och böckerna är lagom långa med många illustrationer.