Matematik för föräldrar

matematik-for-foraldrar-det-enkla-sattet-att-hjalpa-ditt-barn-med-mattelaxanAtt hjälpa till med läxorna är en bra möjlighet att utveckla och uppmuntra barnens lärande, men ofta är det så att entusiasmen falnar när matteboken åker upp ur skolväskan. Varför är det så? Varför tycker så många föräldrar att just matte är svårt och krångligt?

Matematik för föräldrar är en bok till alla de föräldrar som vill hjälpa sina barn med matteläxorna, men som tycker att det är krångligt. Här finns massor av tips och konkreta råd. Det finns pedagogiska förklaringar för både föräldrar och barn, vardagsmatematik, spel, lekar, huvudräkning och övningar för miniräknare. Dessutom finns det multiplikationstabeller, bråktal, decimalkomma, geometriska figurer och mycket annat av det som barnen förväntas lära sig i skolan. Därmed är boken ett utmärkt hjälpmedel både innan man sätter sig för att hjälpa barnen med läxorna men också under själva läxläsningen. Boken innehåller också genomgångar om räknelära och hur den har förändrats sedan vi själva gick i skolan, liksom information om vad läroplanen säger.

Det här är en otroligt innehållsrik och välbehövlig bok för alla föräldrar som har barn i skolåldern. Boken hjälper till att övervinna rädslan för matte och gör läxläsningen till en barnlek. Jag tror att många, många föräldrar (inklusive mig själv) kommer att ha stor nytta av denna bok. Ett plus för att den är full av förklarande exempel och illustrationer. Det enda minus jag hittar med boken är dess typsnitt som jag stör mig lite på. Annars är det en helt suverän bok. Matematik för föräldrar är skriven av Rob Eastaway och Mike Askew och den är utgiven av Lind & Co.