Trädet på kullen

tradet-pa-kullenTrädet på kullen är en färgstark bilderbok som handlar om årstiderna. Ett träd står på en kulle och en pojke klättrar upp i trädet. Trädet vaggas i vinden varpå pojken somnar. Han sover sig igenom hela sommaren och först när det blir höst igen så vaknar han och får bråttom hem igen. När vintern kommer ligger så pojken nerbäddad i sin säng och längtar efter såväl våren som trädet.

Trädet på kullen är en enkel men poetisk berättelse där man på ett vardagsnära sätt kan följa årstidernas växlingar. Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år och kanske mest för de yngre barnen i ålderskategorin. Texten är enkel och kort. Bilderna är tydliga med kraftiga konturer. Boken förklarar enkelt, tydligt och väldigt konkret vad som händer i naturen under olika årstider. På bilderna hittar vi också exempelvis ekorrar och fåglar som man kan följa från sida till sida i boken.

Trädet på kullen är skriven och illustrerad av Helena Davidsson Neppelberg och utgiven av Alfabeta bokförlag. Jag gillar verkligen Helena Davidsson Neppelbergs illustrationer. Man blir glad av dem och den här boken är inget undantag. En riktigt feelgood-bok.