Min egen receptsamling

Min egen receptsamlingSom jag säkert har nämnt flera gånger tidigare så gillar jag att baka och laga mat. Gör man det så samlar man ofta på sig större mängder recept. En del provar man, men de faller en inte i smaken. Men en del blir favoritrecept som man gärna vill laga/baka efter fler gånger. Jag har haft svårt att hitta något bra system för de recept jag vill spara. Ett tag sparade jag dem på datorn, men tyckte snart att det var för krångligt. Just nu har jag dem i en pärm, men det känns inte så roligt. Nu har jag hittat Min egen receptsamling från Bokförlaget Semic, som helt enkelt är en receptbok där man kan samla sina egna favoritrecept.

Det finns ju flertalet sådana här receptböcker på marknaden. Men det finns många saker jag gillar med just Min egen receptsamling. Den är spiralbunden istället för häftad, så det går väldigt enkelt att bläddra i den och att låta den ligga med en viss sida uppslagen. Den är indelad i flera namnlösa flikar, så man kan skapa sitt eget registersystem utifrån vad som passar en bäst. Hade jag fått designa min receptbok helt själv skulle jag dock se till att det går att flytta dessa registerflikar, men man kan ju inte få allt. En annan sak som jag gillar är att sidorna i boken är tomma, de innehåller inga rader, utan därför kan man antingen skriva in sitt recept eller klistra in ett tidningsurklipp. Dessutom är designen i boken lite retroinspirerad, vilket förstås får mitt hjärta att klappa lite extra för just Min egen receptsamling. På pärmens insida finns lite smått och gott som är bra att ha samlat, främst olika vikter och mått som är praktiska att ha nära till hands. Inne i boken finns också lite tips och råd och praktiska tips, exempelvis en säsongsguide och en lista på matlagningstermer. Sist men inte minst så finns det en praktisk gummisnodd som håller ihop boken. Sammantaget så är alltså denna bok riktigt bra för den som behöver någonstans att samla sina favoritrecept. Den känns genomtänkt och välgjord. Det här är också en fin och omtänksam present till någon som gillar att baka och laga mat och har lika dålig struktur på sina recept som mig 🙂

Min egen receptsamling är skapad av husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall, som också har gett ut flera jättebra kok- och bakböcker fyllda med härliga recept. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.