Ingrid och Ivar letar spöken

Ingrid och Ivar letar spökenIngrid och Ivar letar spöken är den senaste boken i serien om den lilla flickan Ingrid av Katerina Janouch. Boken vänder sig, precis som de andra i serien, till de minsta barnen mellan nyfödd och tre år ungefär. Den här gången så sitter Ingrid och Ivar på sängen och tittar i spökböcker. Så kommer de att tänka på att det kanske finns spöken på deras vind, så de tar ficklampan och går upp för att se efter. Där hör de något som låter och de tror att det är en spökfamilj som bor där, men efter ett tag förstår de att det bara är katten.

Det här är en bok som passar perfekt nu kring Halloween. En lagom läskig bok för barnen i målgruppen. Boken är spännande, men inte särskilt skrämmande, precis som det ska vara i den åldern. Precis som tidigare så fastnar man lätt för karaktärerna Ingrid och Ivar. Illustrationerna är mysigt charmiga och trots att detta är en spökbok så är det också en bok som man blir glad av. Det är en bok som man blir glad för att ens barn får uppleva helt enkelt.

Ingrid och Ivar letar spöken är utgiven av Bonnier Carlsen. Boken är illustrerad av Mervi Lindman. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.