Rally och Lyra och Limpa

Rally och Lyra och LimpaRally och Lyra och Limpa är en rolig bilderbok, men samtidigt med en allvarlig underton, för den handlar om det känsliga ämnet att leka tre. Rally och Lyra är bästa kompisar. Faktum är att de jämt, jämt är bästa kompisar. I ur och skur. Natt som dag. Men en dag börjar en ny tjej på Rallys och Lyras förskola, nämligen Limpa. Hon är en spännande person som kan massor av saker, som har långt rött hår och som alla vill leka med. Plötsligt är ingenting längre som förut. Ingenting är roligt längre. Rally mår illa. Lyra får ont i magen.

Rally och Lyra och Limpa handlar alltså om att leka tre, men också om att komma ny (i detta sammanhang till en förskola) och hur relationer kan förändras genom livet. Existentiella frågor som även förskolebarn kommer i kontakt med och funderar på, så denna bok är väldigt viktig.

Författaren Marie Norin debuterade som poet, har gett ut fyra diktsamlingar och tre romaner. 2014 debuterade hon som barnboksförfattare med bilderboken Rally och Lyra, som också handlar om vänskap och om att dela med sig. Nu är hon alltså tillbaka med en ny bilderbok om Rally och Lyra.

Illustratör till Rally och Lyra och Limpa är Emma Adbåge, som ni säkert känner igen eftersom hon är en av Sveriges mest framstående barnbokskreatörer. Tillsammans har Marie Norin och Emma Adbåge skapat en fin bilderbok som håller att läsa om och om igen. Boken är utgiven av Alfabeta bokförlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.