Min mamma är snabbare än din

Min mamma är snabbare än din!Snart stänger förskolan. Vem hinner först med att hämta? Är det mamman med de supersnabba springskorna, eller mamman som kan simma fortare än en båt? Två barn väntar med spänning!

Min mamma är snabbare än din handlar om två barn som väntar på sina mammor som ska hämta dem på förskolan. I deras fantasi blir det ett race utan dess like – med alla möjliga fordon, slagsmål med hajar, luftfärd med paraply och ett par väldigt snabba springskor!

Det är en läsvänlig bilderbok där berättelsen inte ens ryms inom boksidorna, utan kräver att bokens blad viks ut på vissa av uppslagen så både text och bild verkligen får breda ut sig. Boken är rolig, träffsäker, fantasifull, inspirerande, vardagsnära, lekfull och med hög igenkänningsfaktor, allt på samma gång. Både tonen och dialogen är oerhört träffande och autentiskt. Boken förmedlar så mycket, en tråkig väntan som förvandlas till en magisk stund, två starka, modiga, smarta mammor som gör det yttersta för sina barn, ett otroligt samspel mellan text och bild som skapar ett färgsprakande, fartfyllt actionäventyr mitt i vardagen. En perfekt bilderbok att läsa på förskolan dessutom, inte bara för att den utspelar sig i den miljön, utan också för att fantasin och leken får vara i centrum och för att budskapet är att det är roligare och enklare om man samarbetar och hjälper varandra istället för att tävla mot varandra.

Min mamma är snabbare än din är det första samarbetet mellan författaren och illustratören Emma Virke och illustratören och serietecknaren Joanna Hellgren, men förhoppningsvis inte det sista.