Min typ brorsa

73710282_o_3.jpgMin typ brorsa är skriven av Johanna Lindbäck, en av tjejerna bakom Bokhora, som är en av de största bokbloggarna på nätet.

Boken handlar om Nina och Daniel som blir styvsyskon i och med att Ninas mamma och Daniels pappa blir kära och flyttar ihop. Daniel har också en bror, Wille. Att flytta ihop och bilda en ny familj är egentligen ganska simpelt. Men hur förhåller man sig till sina nya styvsyskon? Nina och Daniel berättar omväxlande sin historia i boken.

 Boken handlar om en ganska lycklig familj och jag tycker att det är jätteskönt att läsa den som motvikt till många av de böcker som har kommit på sista tiden, där huvudpersonerna mår dåligt och har dåliga uppväxter. Inget ont om dessa böcker, men det är skönt med variation. Boken utspelar sig till stor del i Umeå (och lite i Luleå), vilket jag tycker är jätteroligt eftersom jag bor i Umeå. Det är bra att ungdomarna här uppe också får läsa böcker som utspelar sig på platser som de känner till och kan relatera till.

Språket och dialogerna är så realistiska – det märks att Johanna är gymnasielärare. Jag gillar den här boken, det är en feel god-bok för ungdomar, men den har samtidigt ett djupare tema om kärlek och relationer. Jag kommer att rekommendera den här boken för många – både ungdomar och vuxna.