Monsterhistorier

MonsterhistorierMonsterhistorier är en lättläst bok för nybörjarläsaren som innehåller berättelser om olika, mer eller mindre knasiga monster. Den är skriven av Cornelia Funke. Ett av monstren sväljer en hel buss med skolbarn, ett monster gömmer sig i spöktågstunneln på tivoli, ett monster länsar kylskåpet om nätterna…. Totalt finns det sju berättelser. Boken har 63 sidor och det finns rikligt med färgillustrationer på sidorna, så varje berättelse är ganska kort. Längst bak i boken finns en lärarhandledning skriven av Maria Björsell tänkt för den som arbetar i skolan, på fritidshem eller som bara vill prata med sitt barn om det man läst tillsammans.

Idén med boken är bra, barn i lågstadieåldern tilltalas ofta av monster och det är bra att kombinera det läskiga med humor så det blir tokroligt och mysrysligt snarare än riktigt läskigt. Men jag fastnar ändå inte riktigt helt för några av berättelserna. Kanske behöver man helt enkelt arbeta med berättelserna efteråt för att få ut det bästa av dem. Därför är det ju bra att boken innehåller en lärarhandledning.

Monsterhistorier är utgiven av En bok för alla. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.