Morrison och hamsterjakten

Morrison är en lat katt i sina bästa år, inte helt olik katten Gustaf. Han älskar att bli kliad på magen och njuter av grädde och en god ost. Han är helt enkelt kung i huset där han bor och han behandlas därefter. Men så en dag kommer familjen hem med ett nytt husdjur. En hamster som till och med får namnet Kungen. Hmpf. Hur kunde det här ens hända? Nu litar ingen på Morrison längre, och när så en dag hamstern spårlöst försvinner så är det förstås Morrison som blir misstänkt.

Den här bilderboken gillade mina barn väldigt mycket. Äldsta dottern som älskar katter blev förtjust i den charmiga, men lätt bortskämda och självcentrerande kattkaraktären. De yngre barnen tyckte att själva jakten efter hamstern var rolig och spännande. Jag fastade också för boken, det är en spännande berättelse med mycket humor, mycket charm och dessutom uttrycksfulla och detaljrika bilder att förlora sig i. Titta bara på framsidan där illustratören verkligen lyckats fånga karaktären klockrent!

Morrison och hamsterjakten är skriven av Sanna Juhlin, illustrerad av Mimmi Tollerup och utgiven av Ordalaget bokförlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.