Ny syskonbok

För några veckor sedan hade jag syskonvecka här på Barnboksbloggen. Då recenserade jag 8 böcker om att få syskon. Nu har det kommit en alldeles ny syskonbok, Ellis får ett syskon. Författare är Siri Reuterstrand och illustratör är Jenny Wik.

Ellis är en liten tjej som ska få ett syskon. Hennes bästa kompis heter Ullis och hon har en liten bror, Brollan. Ellis är avundsjuk på att Ullis har en bror, det verkar ju så härligt. Ullis säger dock att det inte alltid är så roligt, han förstör ju hennes leksaker. En dag berättar Ellis mamma att Ellis också ska få ett syskon!

Men det blir inte förrän till sommaren, den ligger ju i magen och växer än så länge. Det är jättelänge tills sommaren, men äntligen föds den. Ellis längtar tills hon får åka till sjukhuset och hälsa på mama och bebisen. Men, bebisen är ju alldeles röd och skrynklig och inte alls lika stor som Brollan. Dessutom vill den bara ligga vid mammas bröst hela tiden.

Ellis får ett syskon är en trovärdig och realistisk syskonbok. Den tar upp lite om syskonsvartsjuka, men lika mycket om hur mysigt och härligt och roligt det är att få ett syskon. Boken berättar precis om hur det är, både fördelarna och nackdelarna med att få ett syskon. Fina illustrationer och en träffsäker text gör också att det är en fin bilderbok för barn som ska få ett syskon.