Dagens julklappstips – Och nu så vill jag sjunga…

29691085_O_2Och nu så vill jag sjunga är en fantastisk sångbok med inbyggd musikspelare för alla som älskar Astrid Lindgrens underbara barnsånger. I boken finns 30 av de mest älskade och mest kända sångerna från Astrid Lindgrens sagovärldar. Sångerna finns med text, noter och ackord. Men det bästa av allt är att alla sångerna också finns med i en digital musikspelare som finns på sidan av boken. På så sätt kan man lyssna på sången och sjunga med samtidigt om man vill.

Astrid Lindgrens sånger om Pippi, Emil, Ida, Madicken och Karlsson på taket blir aldrig omoderna. Än idag hör hennes sånger till de mest populära barnsångerna, samtidigt som de också hör till de klassiska svenska barnvisorna. Sångböcker eller pekböcker med inbyggd musikspelare har blivit omåttligt populära de senaste åren, och detta i kombination med våra mest älskade barnvisor kan bara inte bli fel. Det här är en perfekt julklapp till alla barn. Boken vänder sig till barn mellan 3 och 6 år, men såväl min 1½-åring som min 7-åring älskar boken, så det är en bok som passar en rejält bred målgrupp.

Boken innehåller som sagt 30 visor, en del väldigt kända, andra mer obekanta. En bra blandning med andra ord. Det är ju alltid kul att få möjlighet till att få nya favoritsånger. Både i början och slutet av boken finns innehållsförteckning och register. I slutet av boken hittar man bland annat ett register som visar vilka filmer/böcker sångerna kommer ifrån. Det finns också en inledning bestående av ett förord av Ulf Stark, en text där han beskriver hur han tror att Astrid Lindgrens sånger har kommit till. I slutet av boken finns en liten beskrivning till hur musikspelaren fungerar, men den är så lättanvänd att till och med min 1½-åring klurade ut hur den fungerade innan jag ens hann visa henne.

Det är musikern Klas Widén som står för arrangemang, framförande och inspelning av sångerna. De flesta av Astrid Lindgrens sånger är tonsatta av Georg Riedel. Men här finns även melodier av Jan Johansson, Bengt Hallberg, Lillebror Söderlundh, Björn Isfält och Ulf Björlin. Illustrationerna är de klassiska av Ingrid Vang Nyman, Ilon Wikland och Björn Berg. Och nu så vill jag sjunga är utgiven av Rabén & Sjögren.