Oliver och Emma

985715-rescaledtn-104x97Maria Aminoff har skrivit en serie böcker om Oliver och hans lillasyster Emma. Ingela R Aminoff har illustrerat böckerna. Hittills har det kommit ut två böcker om syskonparet: Oliver flyttar och Oliver tar sin medicin. Oliver flyttar handlar om när Oliver, 3 år, hans syster Emma och deras föräldrar ska flytta från sin höghuslägenhet till ett hus. Boken går igenom vad en flytt är och vad det innebär för ett litet barn.

985151-rescaledtn-104x96I Oliver tar sin medicin har Oliver hunnit bli fyra år och nu har han ont i halsen. Han får gå till doktorn och där får han medicin. Som tur är så är han så duktig att ta sin medicin så att han snabbt blir frisk igen. Åter igen förklarar boken väldigt pedagogiskt för ett barn hur det är att vara sjuk, hur ett besök på Apoteket och hos doktorn kan vara och varför det är så bra att ta sin medicin.

Jag har efterlyst sådana här pedagogiska böcker för barn som samtidigt är roliga och spännande. Att gå till doktorn eller att flytta kanske är något som vi vuxna gör utan att blinka, men för ett barn är det en väldigt stor upplevelse. En upplevelse som kan vara både rolig, spännande och läskig på samma gång. Det kan vara väldigt bra för barn att läsa om andra barn som gör eller har gjort samma upplevelse. Det ger en hög igenkänningsfaktor. Böckerna passar barn från ungefär 3-6 år. Jag ser fram emot fler böcker om Oliver.

Om du blir intresserad av att köpa böckerna om Oliver kan du titta in på författarens hemsida www.oliveremma.se