Paola Persson Peroni

Allas vänVad folk inte verkar förstå är att Paola skulle vara en väldigt bra bästis om hon bara kände någon som var lite mer som hon själv. En som älskar ord, mumier och dagdrömmar. Någon som skrattar åt samma saker och vet precis hur den andra tänker och känner. Som kan hjälpa en ur pinsamma situationer och stå upp mot Natalie. Men finns en sådan tvillingsjäl och i så fall, var hittar man den?

Paola Persson Peroni: allas vän är den första boken i serien om Paola, en klurig, grubblande tjej som längtar efter en bästis, men som samtidigt vill vara sig själv och inte falla för omgivningens tryck för att få andras gillande. En fin högläsningsbok som passar perfekt att läsa i en klass på lågstadiet eftersom den handlar mycket om skola, vänskap och relationerna i en klass. Men den är också stärkande och peppande att läsa för alla de tjejer som känner igen sig i Paola. Jag hade själv älskat att få läsa den när jag var i samma ålder. En drömmare, en grubblare, en tjej som gillar att läsa och som älskar ord. En tjej som jag. Det här är en så mysig, vardagsnära bok som jag gärna kommer att boktipsa om i höst.

Paola Persson Peroni: allas vän är skriven av Emi Guner. Den har svartvita, söta, finurliga illustrationer av Maja Säfström. Boken är utgiven av Natur & Kultur och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.