Pekboksvecka: Lennart Hellsing

det-var-sa-roligt      hej-sa-petronella

Lennart Hellsing är en veteran i barnboksvärlden. Nu får även de yngre barnen stifta bekantskap med Hellsings underbara värld. Det var så roligt och Hej, sa Petronella är två välkända och populära ramsor och visor av Lennart Hellsing. I dessa två pekböcker presenteras de ramsorna i pekboksformat med nya bilder av Charlotte Ramel. Böckerna utges av Rabén & Sjögren.

Hej sa Petronella ifrån Plaskeby, det är tid att fälla upp sitt paraply är en välkänd visa från när jag själv var liten. Nu får en ny generation barn lära sig den genom denna underbara pekbok. Bilderna är händelserika och uttrycksfulla. Texten kanske inte känns helt rätt till dagens moderna barn (hur många vet vad en galosch är), men det är där bilderna kommer in och gör det möjligt för en ny generation att få ta del av Hellsings oemotståndliga ordmusik.

Det var så roligt, jag måste skratta, det kom en trekantig gubbe in är en lika välkänd och älskad visa. En härligt rolig och tokig visa där barnen skrattar åt allt oväntat som händer. Så roligt att få låta barnen uppleva ens egna favoriter från barndomen, men samtidigt med en ny tappning och i ett format som tål många omläsningar.

One thought on “Pekboksvecka: Lennart Hellsing

Comments are closed.