Pompes rockband

Pompes rockband handlar om Pompe som älskar rockmusik. Han åker till London som är rockens och popens huvudstad. Där besöker han en musikaffär, ser några av stadens sevärdheter, åker buss, lyssnar på ett garageband och så träffar han många sköna musikmänniskor. Tillsammans bildar de ett eget rockband, Pompes rockband. Snart släpper de sin första låt.

Vart och ett av bokens uppslag har ett eller flera ljud att lyssna på. Dels olika instrument som Pompes nya vänner spelar på och dels några olika djur som Pompe möter under sin promenad i London. Man kan också höra låten som rockbandet spelar in. Längst bak i boken presenteras alla instrumenten med ord och bild. Dessutom finns alla ljud ur berättelsen samlade på sista sidan.

Böcker med musikljud har blivit allt vanligare dem senaste tiden och de brukar vara populära bland barnen. Det som skiljer just denna bok från många andra är att det är ljud från riktiga instrument. Boken har en avstängningsknapp, vilket är ett stort plus för ljudtrötta föräldrar. Det går också att byta batterier, vilket annars inte brukar vara vanligt i denna typ av böcker. Boken vänder sig till barn från 3 år. Även yngre lär uppskatta ljuden och musiken, men då får man hålla koll eftersom boken innehåller batterier. Illustrationer av Magali Le Huche och utgiven av Rabén & Sjögren. Finns bland annat att köpa hos Adlibris och Bokus.