Prick, Fläck & Aston

Jag har precis läst två charmiga bilderböcker för min dotter. Båda är skrivna och illustrerade av Lotta Geffenblad och de är helt oemotståndliga.

9789163848902Prick och Fläck ser stjärnor handlar om två kaniner, Prick och Fläck. Den ena är prickig och den andra fläckig. Precis som det ska vara. En kväll när de tittar på stjärnor på himlen råkar de springa in i varandra och då blir det en riktig stjärnsmäll. De ligger avsvimmade på marken och just då råkar ett ufo landa. Bara sådär. Som tur är så är utomjordingen snäll, snart åker han igen och då vaknar kaninerna upp. Längst bak i boken finns ett faktaavsnitt om stjärnor. Det här är Lottas sjätte bok om Prick och Fläck. Jag har inte läst de tidigare, men det ska jag göra bums. Jag har fastnat, och dottern också. De knasiga kaninerna är hur charmiga som helst.

astonAstons presenter handlar om hunden Aston. Han fyller snart år och då får han en massa presenter. En cykel, en cykelhjälm, en drake och en planka som stöd för draken i paketet. Men det krävs bra väder för att cykla och för att flyga drake. Och just idag tokregnar det ute. Som tur är så kan man leka med plankan i alla väder. Återigen en charmig och mysig bok om en påhittig och fantasifull figur. Den beskriver hur det är att längta efter sin födelsedag och barnen kan nog känna igen sig väldigt mycket. Det här är andra boken om Aston.

One thought on “Prick, Fläck & Aston

Comments are closed.