Puck går på bio

Puck gÃ¥r pÃ¥ bioPuck har vi mött i tre tidigare bilderböcker: Puck går till frisören, Puck flyger flygplan och Puck får ett syskon. I Puck går på bio är det dags för Pucks första biobesök. Puck älskar film och mys och bion verkar jättekul. Rummet är det största Puck någonsin har sett, golvet är mjukt och överallt luktar det popcorn. Det är väldigt spännande. Snart börjar filmen… Men! Varför blev det mörkt? Hjälp!

Ja, att gå på bio kan vara en väldigt spännande upplevelse, inte minst när det är första gången. Och det här är nog den första bok jag läser som handlar om det första biobesöket. Jättebra för att kunna förklara för barn vad som ska hända och hur det kommer att se ut på bion så är de förberedda när de kommer dit.

Jag gillar ju Puck, det har jag gjort i samtliga böcker. Det känns bra att det inte specificeras vilket kön Puck har, så är möjligheten till identifikation större. Puck är också en härligt klurig och skön unge som man lätt tar till sig. Illustrationerna till böckerna om Puck är också något utöver det vanliga. Som i biosalongen där mamma och Puck ser bioaffischerna som talar om vilka filmer som finns: läskig film, pangig film, pussig film, pratig film och så vidare. Så himla rolig humor. Och igenkänningsfaktorn är så hög, som när reklamen är jättelångsam och sedan när filmen väl har börjat är det ändå svårt att sitta still trots att filmen är både rolig och spännande. Och plötsligt måste Puck kissa!

Puck går på bio är en charmig bilderbok om en vardaglig händelse som kan vara väldigt spännande i ett barns ögon. Boken är både skriven och illustrerad av Anna-Karin Garhamn, utgiven av Bonnier Carlsen och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.