Puck lär sig cykla

Bildresultat för puck lär sig cyklaIgår skrev jag om Puck går på bio. Nu såg jag den senaste boken om Puck, Puck lär sig cykla, här på bibblan där jag jobbar och då måste jag ju passa på att skriva lite om den också. Det är den femte boken om Puck och nu ska Puck få en ny cykel, en riktig, med trampor, för Puck har växt och blivit stor! På cykelaffären finns massor av cyklar, hur ska Puck kunna hitta just sin cykel? Som tur är så jobbar en tjej där och hon kan allt om cyklar. Hon hjälper Puck att testa olika slags cyklar. Någon är för stor, en annan för liten, någon är krånglig, någon annan är tråkig. Men så, plötsligt hittar Puck en perfekt cykel! Men nu börjar det svåra – att lära sig cykla. Det är något fel på cykeln, den vet inte hur man gör. Eller är det Puck som inte vet hur man gör? Tur det finns plåster. Och en mamma som kan hjälpa till. Och rätt som det är kan Puck cykla! Att cykla är bäst i världen, tycker Puck. Puck vill aldrig sluta cykla.

Det här är en pedagogisk, lärorik, men också rolig bok om att lära sig cykla. Och att överhuvudtaget lära sig något nytt. För ingen kan allt från början. Man måste våga prova, och man kan få prova om och om igen. Öva. Träna. Rätt som det är så kan man. Boken har ett peppande budskap som kan tillämpas i många situationer. Dessutom är ju Puck så charmig och härlig som karaktär. Puck lär sig cykla rekommenderas varmt till alla barn som kanske ska prova på att cykla på riktigt för första gången i vår när snön har försvunnit.

Puck lär sig cykla är skriven och illustrerad av AnnaKarin Garhamn och utgiven av Bonnier Carlsen. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.