Räkna med mig

Många barn tycker att matte är det tråkigaste ämnet som finns och jag tyckte nog detsamma under min egen skoltid. Men efter att ha läst Räkna med mig av Kristin Dahl (utgiven av Alfabeta) har jag definitivt ändrat uppfattning. Matte kan ju vara både roligt, socialt, klurigt och utmanande. I Räkna med mig finns gott om mattegåtor som hela familjen kan hjälpas åt att lösa tillsammans. Där finns många klassiska tankenötter och spel. En del svåra, andra lätta. Men oavsett ålder och förkunskaper hittar man mycket spännande i boken. Det finns kluriga matteproblem i alla svårighetsgrader. Vissa av problemen i boken handlar om att räkna, men många handlar om att tänka logiskt, hitta mönster eller regelbundenheter. Boken är liten och lätt och passar därför bra att ha med sig under resan, kanske på semestern eller i bilen.