Rocka sockorna med Adelina

Adelina och de rockiga sockorna : Med tecken som stödIdag, den 21 mars, är det Världsdagen för Downs syndrom och därmed också Rocka sockorna-dagen. Genom att bära omaka strumpor denna dag hyllar man olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Vad passar bättre att läsa denna dag än Adelina och de rockiga sockorna?! Det är en bilderbok som handlar om Adelina som är en glad och busig tjej som har Downs syndrom. I denna bok är det dags för Rocka sockorna-dagen, en dag som Adelina längtat länge efter. Hon måste bara klä på sig först och hur ska hon kunna välja bland alla fina och häftiga strumpor i lådan? Ska hon ha rosa, prickiga, strumpor med bananer på eller kanske de som gör att foten ser ut som en krokodil? Idag väntar också en utflykt med mormor och morfar och släkten med båt. En spännande båttur som slutar med att båten börjar läcka. Vad ska familjen göra nu?

Adelina och de rockiga sockorna är en glad, fin, varm, charmig och rolig bilderbok. På varje uppslag finns några tecken så man kan lära sig att använda tecken som stöd. Boken är skriven av Linda Wenthe och illustrerad av Johanna Arpiainen.

One thought on “Rocka sockorna med Adelina

  1. Fantastiskt, hade ingen aning om att den dagen fanns – och vilket bra initiativ med sockarna! Det måste jag komma ihåg nästa år. Tack för att du berättade om det.

Comments are closed.