Sill och Fräs bygger en snögubbe

Sill och Fräs bygger en snögubbeSill och Fräs bygger en snögubbe är den första boken i en ny småbarnsserie om katterna Sill och Fräs. I den här boken bygger de en snögubbe. Då kommer en hund. Hunden är glad och vill leka. Men den leker så ivrigt att snögubben går sönder. Dessutom äter hunden upp morotsnäsan! Mums för hunden, men Fräs blir ledsen.

I böckerna om Sill och Fräs blir det lite tokigt ibland, men allt blir bra till slut, står det i förlagets beskrivning av boken. Ett upplägg som passar fint för målgruppen som ju är de allra yngsta barnen. Sill och Fräs är två jättefina, charmiga karaktärer som jag ser fram emot att möta i fler böcker framöver. Boken har en kort, enkel text med endast en rad/mening per uppslag. Illustrationerna är lekfulla, glada, fartfyllda, uttrycksfulla och med fina, milda färger. Det handlar om vintern och vad man kan göra i snön, men lika mycket om känslor och vardagsdramatik.

Boken är både skriven och illustrerad av Moa Graaf och det är Bonnier Carlsen som ger ut boken. Jag ser fram emot fler böcker i serien, för Sill och Fräs bygger en snögubbe är en fin, charmig, rolig och spännande bok som tål att läsas om och om igen.