Skruttens första grävskopa

Skruttens första grävskopa är en fin pekbok för alla små barn som tycker om fordon och maskiner. Den handlar om Skrutten som tycker att maskiner som gräver är toppen, men de är också lite läskiga. Skrutten får nämligen sitta i hytten med farbrorn som kör och trycka på alla knapparna – men när grävskopan startar blir han lite rädd. Grävmaskinen vrålar ju som en ilsken elefant! Men slutet gott – allting gott. Farbrorn stänger av grävmaskinen och Skrutten får gå med sin mamma till dagis.

Texten i boken är enkel, men humoristisk och finurlig. Boken passar lite äldre barn i pekboksåldern, 2-3 år någonting. Boken har ett typiskt litet pekboksformat med hårda tjocka kartongsidor med rundade hörn. Författare till boken är Marie Oskarsson och Kenneth Andersson har gjort de fina illustrationerna. Boken är utgiven av Rabén & Sjögren.

One thought on “Skruttens första grävskopa

  1. Hej! denna kommentar har inte med detta inlägg att göra. Men kollat runt lite på din blogg. Jag skulle vilja ha tips på dop presenter. Min släkting har till hennes nu 1-åring mini böcker (tror det är ett set på 10 st) tex siffror, färger, djur, motsatser, årstider. Hon har fått den och vi har försökt hitta vart den kan köpas. Har du något tips på bokboxar som kan vara kul i dop eller 1-års presenter. Alla får massa kläder och leksaker, så böcker är perfekt.

    Tack för en toppenblogg i övrigt 🙂

    Med vänlig hälsning
    Micaela

Comments are closed.